12 Απρ 2023

Μια εβδομάδα στο σχολείο μας!

 


    Το σχολείο μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στις διαρκείς δράσεις. Σε κλίμα συνεργασίας και αποδοχής δημιουργούμε αναμνήσεις και εμπειρίες, φέρνοντας τα παιδιά σε διαρκή επαφή με την κοινωνία.  

 Στόχος μας είναι να αναπτύξουν τα παιδιά δεξιότητες επικοινωνίας, κριτικής σκέψης, να καλλιεργήσουν ικανότητες συνεργασίας και να γίνουν ικανά να αναγνωρίζουν και να επιλύουν προβλήματα, χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν σημαντική παρακαταθήκη για την υπόλοιπη ζωή τους. 

 Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, το σχολείο μας την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα γέμισε μυρωδιές, τραγούδια, χρώματα και άλλα πολλά… 

 

Την Δευτέρα το mini πλανητάριο προσγειώθηκε στο μικρό μας προαύλιο…
Οι μικροί μας αστρονόμοι έσπευσαν να εξερευνήσουν το ηλιακό μας σύστημα, μέσα από μια ταινία προσαρμοσμένη στην ηλικία τους.

 

 

Την Τρίτη το σχολείο μας γέμισε μυρωδιές.
Τα παιδιά με τη βοήθεια της γλυκύτατης κυρίας Ρίας μεταμορφώθηκαν σε ζαχαροπλάστες.
Έγραψαν σε χαρτί για γίγαντες (όπως μας είπαν) τα υλικά που θα χρειαστούν και στη συνέχεια παρασκεύασαν τα πασχαλινά τους κουλουράκια!





 

Την Τετάρτη
Γίναμε χορωδία, επισκεφθήκαμε το παρακείμενο Δημοτικό και τραγουδήσαμε τα κάλαντα της άνοιξης (χελιδονίσματα), κρατώντας στεφάνια και χελιδονάκια.

 


 

 

Πέμπτη και οι νέες μας φίλες, «που όταν μεγαλώσουν θα γίνουν δασκάλες» ήρθαν στο σχολείο και εφάρμοσαν μια καινοτόμο μέθοδο ζωγραφικής (διαπραγματευτική ζωγραφική) και τα μολυβάκια μας πήραν φωτιά.


 

Με αυτά και με άλλα πολλά που τα κρατάμε μυστικά, η εβδομάδα έφθασε στο τέλος της. Τελευταία Παρασκευή και κλείσαμε τον κύκλο των αναμνήσεων, ακούγοντας τα κάλαντα του Λαζάρου από τα παιδιά του διπλανού δημοτικού και παίζοντας το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού!!! Μοιράσαμε τα πασχαλινά μας καλάθια και αποχαιρετιστήκαμε!

 Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση,
Από τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του 6ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου!

Υ.Γ.: Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό για τις διακοπές του Πάσχα από τις 10/04/2023 έως και τις 22/04/2023.