24 Μαρ 2023

Πυροσβεστική! 🚒

 Αυτή την εβδομάδα στο νηπιαγωγείο μας είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Χάρη στον πατέρα της Κατερίνας, μια ευχάριστη έκπληξη οργανώθηκε και ενθουσίασε παιδιά και εκπαιδευτικούς! 

Το σχολείο μας επισκέφθηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας με πυροσβεστικό όχημα. Γνωρίσαμε από κοντά το επάγγελμα του πυροσβέστη και τις δυσκολίες-κινδύνους που αντιμετωπίζει, μάθαμε πώς πρέπει να ενεργήσουμε σε περίπτωση φωτιάς καθώς και  τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, είδαμε πως είναι ένας πυροσβεστήρας και τι κάνει, καθώς  και άλλα πολλά που ελπίζουμε να μην τα χρειαστούμε!


 Δεν μείναμε όμως μόνο στη θεωρία…

Βγήκαμε στο προαύλιο και είδαμε από κοντά το πυροσβεστικό όχημα. Μπήκαμε μέσα και  το οδηγήσαμε, βάλαμε σε λειτουργία τη σειρήνα, αναστατώσαμε όλη τη γειτονιά και ρίξαμε νερό με τη μάνικα!!!

Στο τέλος μας επισκέφθηκε και το όμορο δημοτικό σχολείο, στα πλαίσια του προγράμματος μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, για να γνωριστούμε καλύτερα και να παίξουμε όλοι μαζί!








 

Ευχαριστούμε πολύ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση αυτής της όμορφης εμπειρίας, που μας γέμισε παιδικά χαμόγελα!!!!!!!!!!!