9 Μαρ 2015

Μάρτιος

Ήρθε και η  Άνοιξη !!! Αλλαγή διάθεσης , χαρούμενες ζωγραφιές, τα πουλάκια κελαηδούν, νομίζουμε ότι μπορούμε να βάλουμε και κοντομάνικα, βάλαμε και τα μαρτάκια μας να μη μας κάψει ο ήλιος, αλλά και……. μάθαμε ότι «Μάρτης είναι χάδια κάνει , πότε κλαίει και πότε γελάει», «πότε πάει να μείνει στο σπίτι της μαμάς του της ‘Ανοιξης και πότε στου μπαμπά του το Κρύο…….!!!







Στο σχολείο μας συνεχίζουμε να φιλοξενούμε τα «βιβλία σε ρόδες» …..και μιας και έχουμε ασχοληθεί τόσο με το περιβάλλον λέμε να επισκεφτούμε και το Μουσείο Βορρέ να δούμε και τα πολλά έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά!!!


















Μιας και ξέρουμε τόσα πολλά και για τους  αρχαίους θεούς που θα τους βρούμε όλους μαζεμένους; Φυσικά στο Αρχαιολογικό Μουσείο!!!
Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να μάθουμε τους κανόνες του Μουσείου…..δεν μιλάμε δυνατά , δεν τρέχουμε , δεν σπρωχνόμαστε, και κυρίως δεν αγγίζουμε!!
Και τι δεν είδαμε…. «κίονες και κιονόκρανα», «κούρους και κόρες», «ανάγλυφα και τρισδιάστατα γλυπτά», τον Απόλλωνα , την Άρτεμη , τον Ποσειδώνα, τον Ερμή, τον Δία, τη Δήμητρα, την Περσεφόνη, την Αφροδίτη……..τι να πρωτοθυμηθούμε!!
Παίξαμε κιόλας , παραστήσαμε κι εμείς τους θεούς και ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας…..