17 Σεπ 2014

Οι κανόνες της τάξης

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

Από τις πρώτες μέρες συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι κανόνες της τάξης μας.
Έτσι είχαμε έτοιμο το τραίνο της «Σωστής Συμπεριφοράς» και το βλέπαμε κάθε μέρα στην παρεούλα για να το θυμόμαστε και να μην το ξεχνάμε…  Μέρα με τη μέρα όμως υπήρχαν παιδιά που τελικά ξεχνούσαν τους κανόνες και χαλούσαν την ηρεμία και την ευχάριστη ατμόσφαιρα  της τάξης.
Έτσι είχαμε νέο πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε … το πρόβλημα των παιδιών που δεν σέβονται  τους κανόνες που συμφωνήθηκαν από την ομάδα..
 Για το λόγο αυτό ήρθε στην τάξη μας o Tσίου-Τσίου  με τις μεγάλες φτερούγες που όποιος καταφέρει να ανέβει στα φτερά του ταξιδεύει σε χώρες μαγικές κι ονειρεμένες γεμάτες γέλιο, χαρά και πολύ αγάπη…
Το πουλάκι δίνει ραντεβού με τα παιδιά σε ένα δέντρο (φτιαγμένο από τα αποτυπώματα/παλάμες των παιδιών) για να τα πάρει για το ταξίδι… όμως στις φτερούγες του θα ανέβουν μόνο τα παιδιά που σέβονται τους κανόνες της τάξης! Για όσους αγνοούν και δε σέβονται το συμβόλαιο, υπάρχουν τρεις φωλιές πάνω στο δέντρο: η 1η φωλιά είναι η φωλιά της «Υπενθύμισης», η 2η είναι η φωλιά της των «Συνεπειών»

Τα ονόματα όλων των παιδιών είναι γραμμένα σε μανταλάκια και κάθε μέρα κάνουμε όλοι μαζί μια αξιολόγηση της συμπεριφοράς μας. Τα παιδιά που δεν έχουν καταφέρει ως εκείνη την ώρα να ανέβουν στο πουλάκι, έχουν το χρόνο ως το τέλος της ημέρας να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους, αλλά και τα παιδιά που βρίσκονται  ήδη στο πουλάκι θα πρέπει να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σωστά ώστε να μην αλλάξει θέση το μανταλάκι  με το όνομά τους!!